بخصوص هنگام نشستن دانشآموزان روی صندلی باید به این نکته توجه بیشتری شود.
امکان جابجایی و حرکت آزادانه با توجه به فاصله بین ران و سطح زیرین میز، توجه به ارتفاع میز به طوری که، آرنجها تقریبا همسطح با لبه جلویی میز باشد، توجه به شرایط صندلی مطالعه منزل و... از نکاتی است که شرایط دانشآموزان را برای نشستن روی یک صندلی مناسب، مساعدتر میکند.
یک متخصص ارتوپد در این رابطه میگوید: وقتی کف پا روی زمین قرار میگیرد زاویهای که ران با تنه میسازد حدود 90 درجه است و در این صورت گودی کمر حفظ میشود.
دکتر ترکمان در این رابطه افزود: در هنگام مطالعه نیز سر و گردن نباید بیشتر از 20 درجه به طرف پایین خم شود و علاوه بر آن بعضی اعمال مثل تاقباز خوابیدن یا به شکم خوابیدن در هنگام مطالعه در درازمدت دردهای ناحیه گردن و کمر را افزایش میدهد.
وی یادآور شد: کسانی که طولانی مدت مطالعه میکنند یا به حالت نشسته کاری را انجام میدهند باید هر 20 دقیقه عضلات خود را حرکت دهند.
در واقع چهار گروه اصلی عضلات که شامل عضلات ناحیه ران، باسن، ستون فقرات و شانه میشوند نباید به طور مداوم بیحرکت بمانند چون در طولانی مدت صدمات زیادی را برای فرد ایجاد میکنند.
اگر این توصیهها در درازمدت رعایت نشوند، فرد را دچار آسیبهای جدی از جمله آرتروز، ساییدگی و مشکلات گردن میکند که کمتر درمان قطعی برای آن وجود دارد.